Een maand lang de leukste culturele en kunstzinnige activiteiten

Kunstmaand Edam-Volendam in oktober
De maand oktober staat volledig in het teken van kunst, kunstenaars en erfgoed. Diverse kunstenaars, culturele organisaties, horeca en andere ondernemers hebben hun krachten gebundeld en een aansprekend programma neergezet. Op (soms) ongebruikelijke manieren en fascinerende plekken worden lokale parels van de gemeente Edam-Volendam onthuld en in de spotlights gezet. Dat betekent een maand lang genieten van de leukste culturele en kunstzinnige activiteiten voor jong en oud!

Thema: Recycle!
Dit jaar is het thema voor de Kunstmaand: Recycle! Dit thema mag door alle projecten, kunstenaars en betrokken organisaties breed worden toegepast. Frank Bond, cultuurcoördinator Edam-Volendam licht toe: “Je kunt het letterlijk nemen door te focussen op duurzaamheid en de waarde van ‘afgedankte’ producten te laten zien door bijvoorbeeld afvalmaterialen her te gebruiken in een kunstwerk of binnen een project. Uiteraard mag je ook vrijer omgaan met dit thema. Door bijvoorbeeld kunst uit het verleden vanuit een nieuw oogpunt te bekijken. Of door een oud concept nieuw leven in te blazen omdat het weer relevant is geworden.”

Meer informatie en aanmelden
In oktober wordt het dus genieten van een uitgebreid programma vol culturele en kunstzinnige activiteiten voor jong en oud in onze eigen, prachtige omgeving. In augustus wordt het complete programma bekend gemaakt. Volg alle culturele initiatieven in de gemeente op Facebook en Instagram.

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.