Projecten

En óf Edam, Volendam en de Zeevang een rijk verleden hebben... maar we kunnen je verklappen: de toekomst doet er niet voor onder!
Bekijk hieronder de culturele projecten die wij mede-organiseren en ondersteunen die op mooie wijze de diversiteit en rijkdom op het gebied van kunst & cultuur weergeven.

De Onthulling

De Onthulling

De Onthulling is een kunstmaand waarin de kunst, kunstenaars en erfgoed in de gemeente Edam-Volendam centraal staan. De naam Onthulling is een knipoog naar de Volendamse klederdracht – het hulletje - en verwijst naar het zichtbaar maken van oude en nieuwe verhalen, erfgoed en hedendaagse kunst.

Lees meer
Fotograaf des Waterlands

Fotograaf des Waterlands

De eerste Fotograaf en Jongerenfotograaf des Waterlands zijn bekend. Bob Doets uit Oosthuizen en Chris Bond uit Volendam zullen van oktober 2021 tot en met oktober 2022 de gemeente in beeld brengen met hun foto's.

Lees meer
Dichter des Waterlands

Dichter des Waterlands

De eerste Dichter des Waterlands is bekend. Evert Smit zal van maart 2021 tot maart 2022 de gemeente in beeld brengen met zijn gedichten.

Lees meer
Oude Meesters

Oude Meesters

Oude Meesters is het culturele seniorenproject vanuit het CBW en de Gemeente Edam-Volendam met ondersteuning vanuit het Fonds voor Cultuurparticipatie. Van uitgebreide workshops voor de vitalere senioren tot op maat gemaakte activiteiten voor ouderen in de zorgcentra; Oude Meesters biedt voor ieder wat wils.

Lees meer
Kunstkijken Volendam

Kunstkijken Volendam

De jaarlijkse kunstroute in Volendam met exposities van professionele en amateurkunstenaars.

Lees meer