Fotograaf des Waterlands

Bob Doets eerste Fotograaf des Waterlands
Afgelopen zaterdagmiddag 11 september werd op feestelijke wijze bekend gemaakt wie de Fotograaf des Waterlands en Jongerenfotograaf des Waterlands zijn geworden. Alle deelnemers waren naar de PX gekomen waar Wethouder Vincent Tuijp de titels uitreikte.

Professioneel fotografen Marco Bakker en Christine Mooijer, die met hun expertise het project hebben ondersteund, vormden tevens de jury. Zij beoordeelden de aanmeldingen en gaven dat deze van een zeer hoog niveau waren. Ze bestempelden uiteindelijk Bob Doets uit Oosthuizen tot fotograaf des Waterlands.
Christine Mooijer legt uit. “Bob Doets heeft ons ons verrast met een motivatie die getuigt van een bijzondere kijk op het leven, waarbij hij laat weten ons als toeschouwer te willen prikkelen maar ook als fotograaf een leerzaam proces te willen doormaken.”

Chris Bond Jongerenfotograaf des Waterlands
Onder de jongeren werd Chris Bond uit Volendam de Jongerenfotograaf des Waterlands. Hij is slechts 15 jaar oud, maar steekt al veel tijd in fotografie. De jury uitte bewondering voor zijn oog voor details en heeft er alle vertrouwen in dat hij met zijn foto’s fotografie zal weten te promoten onder de jeugd.

Vervolg
De winnaars brengen het komende jaar de gemeente op creatieve en eigenzinnige wijze in beeld waarbij de foto’s verschijnen in de lokale kranten en op online kanalen waaronder ook de eigen website (fotograafdeswaterlands.nl). Voor de Fotograaf des Waterlands is er daarnaast een symbolische vergoeding. De Jongerenfotograaf zal door professionals worden ondersteund om zich verder te ontwikkelen. Aan het einde van het jaar exposeren beide fotografen met hun werk.

Voor de andere deelnemers en geïnteresseerden uit de gemeente ligt er ook genoeg in het verschiet. Zij gaan samen met de winnaars bij elkaar komen tijdens avonden die in het teken zullen staan van fotografie om elkaar te inspireren en te leren van professionals die de avonden met hun kennis komen verrijken.