‹  Terug naar overzicht

Tentoonstelling | Fris Edam

Edammer Henk Conijn verzamelde vier decennia lang aardewerk van de N.V. Keramische Industrie Fris uit Edam. Als jonge jongen had hij er een bijbaantje en raakte hij verknocht aan het frisse, Nederlandse design.

Categorie: Cultuur | Tentoonstellingen
Locatie: De Burghwall
Datum: 22 oktober t/m 24 oktober 2021
Aanvang: 15:00 uur

Locatie:
De Burghwall
Achterhaven 89
1135 XT   Edam

Contactgegevens:
Website

Tentoonstelling | Fris Edam


Hij was geen uitzondering; in de loop der jaren nam de algemene waardering voor het - meermalen onderscheiden - keramiek sterk toe. Objecten van Fris zijn opgenomen in toonaangevende musea als Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, de Princessehof in Leeuwarden en het Museum of Modern Art in New York.

Nu, 75 jaar nadat de fabriek opende, is Fris nog steeds springlevend. Van 21 oktober 2021 t/m 20 maart 2022 staat Edam in het teken van Fris, met een grote overzichtstentoonstelling Fris Springlevend! 75 jaar Fris Edam in het Edams Museum. Ook verschijnt het rijk ge√Įllustreerde boek Fris Edam, Keramiek 1947-1969.

Na een half leven verzamelen worden objecten uit de collectie van Henk Conijn gepresenteerd tijdens een unieke verkooptentoonstelling in De Burghwall in Edam, Achterhaven 89. Bezoekers zijn van harte welkom om de tentoonstelling te bezichtigen en te genieten van een kopje koffie of thee dat voor de gelegenheid wordt geschonken in Fris aardewerk.