‹  Terug naar overzicht

Stiekem naar Groenland | Nederlands Marionettentheater

In Groenland bewaakte de viking Erik de Rode al 1000 jaar zijn schatten. Echter werd hij voor zijn hebzucht gestraft en bevroor hij in zijn ijspegelgrot. Zijn schatkist dreef af en raakte ver weg aan wal.

Categorie: Theater | Jeugdtheater
Locatie: Het Nederlands Marionettentheater
Datum: t/m 12 november 2023
Aanvang: 15:00 uur
Prijs: € 10

Locatie:
Het Nederlands Marionettentheater
Gevangenpoortsteeg 11
1135AD   Edam

Contactgegevens:
theaterbrugman@gmail.com
0648892210
Website

Stiekem naar Groenland | Nederlands Marionettentheater


e schim van de viking doolde dag en nacht rond om hem terug te krijgen in Groenland. Als de boeven Bont en Blauw bij de familie Koekepauw proberen in te breken vinden zij een heel bijzonder boek dat alles onthult over de betoverde schatkist en de plek waar hij hoort. De vriendjes Hannes en Lulu komen per ongeluk, gelokt door de blinkende schatten, terecht in de kist die door de schim op het schip wordt getild. Ook de boeven zagen de kist verdwijnen en gaan er achteraan, gevolgd door de politie en de beroofde loempia-verkoper.

In Groenland krijgen Hannes en Lulu hulp van eskimo's, terwijl de boeven juist dwarsgezeten worden door Peerke het zeehondje. Uiteindelijk tovert Lulu, samen met de kinderen in de zaal, de bevroren viking om tot echte viking. Hij besluit de schatten mee te nemen naar het Vikingmuseum in Noorwegen en wil daar zelf gids worden, want wie heeft er nou meer verstand van vikingen dan Erik de Rode?

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.