‹  Terug naar overzicht

Meet & Greet | Kinderboekenschrijfster Betty Schoen

Betty Schoen uit Zaandijk won in 2020 de schrijfwedstrijd van het Schooltje van Dik Trom. 'De donkere kamer' werd door de kinderjury uitgeroepen door de beste inzending.

Categorie: Evenement | Lezing/Debat
Locatie: Het Schooltje van Dik Trom
Datum: Woensdag 13 oktober 2021
Aanvang: 14:00 uur
Prijs: € 3

Locatie:
Het Schooltje van Dik Trom
Etersheim 8
1474MT   Oosthuizen

Contactgegevens:
info@hetschooltjevandiktrom.nl
0653923625
Website

Meet & Greet | Kinderboekenschrijfster Betty Schoen


Kom op 13 oktober langs in de dependance bij het Schooltje van Dik Trom en ga in gesprek met 'writer in residence' Betty Schoen over haar ambities om kinderboekenschrijfster te worden.

Betty Schoen
Betty Schoen is geboren in Zaandam en woont met haar man Peter in Zaandijk. Ze combineerde het moederschap en haar werk op een advocatenkantoor altijd met haar hobby’s, wandelen, lezen en schrijven. Met het winnen van de schrijverswedstrijd in 2020 durft ze de sprong te wagen om haar werk te gaan publiceren.

Ik ben, ondanks mijn leeftijd van (bijna) 59 jaar, een beginnende schrijver. Wel heb ik enige ervaring met het schrijven van toneelstukken voor de kampeervereniging en heb ik een schrijfcursus gevolgd. Ook heb ik al sinds mijn jeugd verhalen in mijn hoofd, waarvan ik hoop deze ooit op papier te zetten. Deze wedstrijd geeft mij misschien een duwtje in de rug. Ik was direct enthousiast toen ik uw oproep in de krant zag staan en ben met het motto “En toen?” aan de slag gegaan met het thema de Tweede Wereldoorlog. Een dagboek van een ondergedoken Joodse jongen wordt in het boek uitgebreid besproken.”