‹  Terug naar overzicht
De onthulling van 'Veenus' © Bob Doets

De onthulling van 'Veenus'

Op zondag 31 oktober wordt het bronzen beeld 'Veenus' van beeldhouwer Rob Cerneüs uit Warder onthuld op de Markermeerdijk door Lieke Sievers, burgemeester van Edam Volendam, en hoogheemraad Rob Veenman, van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Categorie: Cultuur | Tentoonstellingen
Locatie: Etersheimerbraak
Datum: Zondag 31 oktober 2021
Aanvang: 14:00 uur

Locatie:
Etersheimerbraak
Etersheimer Braakweg 5
1474 MV   Oosthuizen

Contactgegevens:
wilspanjer@quicknet.nl
-
Website

De onthulling van 'Veenus'


Het realistisch frêle meisjesfiguur met stevige groene laarzen aan haar voeten geeft de gestolde emotie weer van onze bewoners die enerzijds krachtig zijn en anderzijds kwetsbaar door hun uit water gevormde leefomgeving. Het beeld 'Veenus' vormt tevens het logo van kunstmaand De Onthulling.

De onthulling bestaat uit een artistieke performance met dans en muziek. Vanaf de dijk tegenover de Breek beweegt een groepje muzikanten en danseressen zich al spelend en dansend langs de Brekermolen naar het landje met de appelbomen. Vanaf daar begeeft het gezelschap, inclusief publiek, zich vergezeld door een Zwarte Fries richting de dijk waar het beeld wordt onthuld. De choreografie is in handen van choreografe Julia van Enk. Met 5 turnsters van de St Mauritius Vereniging danst en verbeeldt zij het verhaal rondom 'Veenus'. De ondersteunende muziek is het nummer 'Storm Behind a Window' dat wordt uitgevoerd door songwriter Frank Bond en bevriende muzikanten in een kleine fanfare opstelling.