‹  Terug naar overzicht

De keizer en de nachtegaal

Een cowboy, die vlindertjes probeert te vangen, wordt geraakt door het lieflijk gezang van de nachtegaal. De cowboy vangt het vogeltje, maar een Chinees koopman weet het weer van hem af te troggelen.

Categorie: Theater | Jeugdtheater
Datum: t/m 18 september 2022
Aanvang: 15:00 uur
Prijs: € 8

Locatie:
Gevangenpoortsteeg 11
1135AD   Edam

Contactgegevens:
theaterbrugman@gmail.com
0648892210
Website

De keizer en de nachtegaal


In het paleis wil de verwende verveelde keizer niets weten van de ellende in zijn land. Hij laat zich liever amuseren, maar een zangeres en een buikspreker slagen daar niet in. Als prinses Lotus de legende van "De keizer en de nachtegaal" voorleest en blijkt dat hij uit de handen van de dood gered zal worden, raakt hij helemaal opgewonden.

Zijn grootmandarijn Jaffa maakt aan het volk bekend dat er een hoge prijs uitgeloofd zal worden aan degene die de nachtegaal kan vinden. De hebzuchtige Jaffa pakt de nachtegaal van het keukenmeisje af, die de nachtegaal uit het bos heeft gehaald, om zo de prijs zelf te incasseren. De cowboy brengt de keizer een kunstnachtegaal, maar dan vliegt de echte nachtegaal weg. Jaffa geeft het keukenmeisje de schuld die dan gevangen wordt genomen. Maar dan wordt de keizer heel erg ziek en troost zich met de kunstnachtegaal. Als deze kunstvogel sneuvelt krijgt de keizer bezoek van de dood. De echte nachtegaal komt hem dan gelukkig redden, en de dood neemt Jaffa, die hele slechte plannen had met de keizer, in zijn plaats mee.

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.