Kunstmaand De Onthulling keert terug!

Oktober Kunstmaand in Edam-Volendam

Na de jubileumeditie in 2021, keert Kunstmaand De Onthulling dit jaar terug! De hele maand oktober staat in het teken van kunst, kunstenaars en erfgoed.

De kracht van het onthullen

De Kunstmaand onthult de lokale parels; ware kunstschatten die onze gemeente rijk is en kleur geven aan ons bestaan. Wat kan je verwachten? Denk aan exposities, kunstroutes, bijzondere concerten, workshops, theater en lezingen, voor jong en oud. Het IJsselmeer, de landelijke omgeving, de ontwikkelingen binnen de lokale cultuur en het erfgoed zijn ware inspiratiebronnen.

Met het krachtige thema ‘De Onthulling’ laat de Kunstmaand zich van een verfrissende kant zien. Het kunst en cultuur aanbod is veelzijdig en vernieuwend, mede door unieke samenwerkingen. Kunstenaars, culturele organisaties, horeca en andere ondernemers zorgen gezamenlijk voor een aansprekend programma op – soms ongebruikelijke – manieren en fascinerende plekken.

Opwarmertje voor het culturele seizoen

Zo viert het Singelfestival na Corona eindelijk haar 40-jarig jubileum met een spetterende editie. Het festival opent de Kunstmaand met live-optredens, theatervoorstellingen en kindertheater. Verder staat het Kunstmaand-programma bol van tentoonstellingen, muziekoptredens en lezingen over kunst in alle kernen van de gemeente. Het populaire Kunstkijken en de Zeevang zomerroute slaan dit jaar de handen ineen voor de Open Atelierroute. Hierbij stellen niet alleen kunstenaars hun atelier open, ook kunnen bezoekers kunstwerken bewonderen op speciale locaties. En tijdens de Kunstmaand ronden Dichter des Waterlands Evert Smit en Fotograaf des Waterlands Bob Doets beide hun periode af met feestelijke avonden en exposities. Beiden maken ruimte voor nieuwe dichters en fotografen in 2023.

Programma

Het complete programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Ontdek de Onthulling en volg de Kunstmaand op Facebook en Instagram.