Kids

Ook voor de jeugd

Kunst en cultuur is niet alleen kijken en luisteren, maar ook doen en ontdekken. Keuze genoeg voor de jeugd tijdens de Kunstmaand! Zo kunnen kinderen in de herfstvakantie hun kunstzinnige en creatieve talenten ontdekken in het Kinderkunstatelier. Van tekenen en schilderen tot kleien en knippen, in het Kinderkunstatelier kan het allemaal. Voor jongeren gaat het atelier in de avond open.

En dan is er dit jaar eindelijk ook weer een Kindermiddag op het Singelfestival. Van voorstellingen met een heuse missie tot en met muziek, kokkerellen en een visueel spektakel, de zaterdagmiddag op het Singelfestival is het helemaal voor kinderen.

Er is nog meer. Met het hele gezin kun je naar de expositie Kunst is een bijzonder kind ... en dat is ie in bezoekerscentrum De Breek. Deze eindexpositie is gemaakt door Zeevangse schoolkinderen die hebben deelgenomen aan beeldende workshops over kunst in de jaren 1880/1920 - de jaren waarin Dik Trom zijn streken uithaalde maar waarin ook diverse kunststromingen ontstonden en bestonden.

Ook leuk voor de hele familie: PX biedt in oktober meerdere culturele kinderactiviteiten aan. Bekijk een bijzondere kinderfilm en ga met het gezin naar het familiestuk De Geheimzinnige Poort van Ons Pogen. Of speel bingo in het Edams Museum en ontdek de 3 mirakelen, de zeemeermin en nog veel meer.

Download hier het volledige programma van de Kunstmaand.


<< terug naar de agenda

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.