Kunstmaand in oktober

Thema Recycle!

Voor de derde maal staat de maand oktober in het teken van kunst, kunstenaars en erfgoed in Edam, Volendam en de Zeevang. Dit jaar gaan creativiteit en milieubewustzijn hand in hand. Kunstenaars, artiesten, culturele organisaties, horeca en andere ondernemers hebben het thema Recycle! omarmd en een programma neergezet vol kunstzinnige verrassingen en ontdekkingen.

Veelzijdig programma

Voor alle leeftijden is er in de Kunstmaand iets te beleven. Liefhebbers van muziek, theater, kunst en poëzie halen hun hart op en genieten van kunstenaars en performers uit de omgeving. Op verschillende manieren komen beeld, woord en geluid samen in bijzondere, kleinschalige evenementen. Nieuw dit jaar zijn de doe-activiteiten waar jong en oud (samen), geheel in het thema, creatief aan de slag gaan met oude kleding, boeken en andere materialen.

Niets missen?

  • Bekijk hieronder de Kunstmaand agenda met alle activiteiten en workshops op datum.
  • Volg ons op Facebook en Instagram voor de wekelijkse hoogtepunten.
  • Meld je onderaan de pagina aan voor de nieuwsbrief.

Kunstmaand Edam-Volendam

Za 28 okt The Sound of Simon: A Homage to Paul Simon's Musical Legacy
Volendam

The Sound of Simon: A Homage to Paul Simon's Musical Legacy

Ontdek de tijdloze magie van Paul Simons muzikale erfenis tijdens ‘The Sound of Simon: A homage to Paul Simon’s musical legacy’.

Categorie: Muziek | Concert
Zaterdag 28 oktober 2023

Naar evenement
28 okt t/m 29 okt Open Ateliers Edam
Edam

Open Ateliers Edam

Kom kijken en genieten bij 4 ervaren Edammer kunstenaars. Zij openen hun ateliers, gevuld met schilderijen en etsen. 4 locaties, 4 stijlen 4 visies. De kunstenaars vertellen het publiek graag over hun werk.

Categorie: Cultuur | Tentoonstellingen
Za 28 oktober + zo 29 oktober 2023

Naar evenement
Di 31 okt Kom Gank!
Volendam

Kom Gank!

Wat is het mooiste Volendamse woord? Welke woorden en uitdrukkingen mogen niet verdwijnen? Voed je je kinderen op in het Volendams of in het Nederlands? En hoe zorgen we dat het dialect de tand des tijds doorstaat?

Categorie: Evenement | Lezing/Debat
Dinsdag 31 oktober 2023

Naar evenement

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.