Exposities

Ontmoet kunstenaars en ontdek het verhaal-achter-het-werk

Kunstenaars uit de gemeente ontmoeten en met ze in gesprek gaan; het kan tijdens de Kunstmaand. Bezoek in oktober bijvoorbeeld Kunstkijken Volendam. Maar liefst 65 kunstenaars uit de wijde omgeving tonen uiteenlopende kunst op 9 locaties in Volendam. Binnen het thema 1572 roepen deelnemende kunstenaars op om na te denken over de waarden Vrijheid, Verbondenheid, Verdraagzaamheid en Verscheidenheid. Belangrijke waarden in de actualiteit van nu.

Of doe de Open Atelier- en Kerken Route. Hedendaagse kunstenaars gunnen ons een kijkje in hun ateliers in Edam, Volendam en de Zeevang. Ontmoet kunstenaars als Anneke Peereboom, Geo Karhof, Rob Cerneüs jr en René van Tol. En ontdek de werken van diverse kunstenaars en fotografen uit de gemeente in de kerken in Oosthuizen, Beets en Middelie. Extra bijzonder: in de kerk van Beets geniet je ook nog eens van live-muziek van John Rinaldi. Kortom, ga gericht op pad of struin langs kerken en bijzondere locaties om je mee te laten slepen door kleuren, vormen en de gesprekken.

Exclusieve exposities
Maar de Kunstmaand biedt meer. Naast deze twee kunstroutes zijn er tal van bijzondere tentoonstellingen te bezoeken, waaronder het museumschip de Halve Maen, waar de connectie tussen de Halve Maen, Mondriaan, New York en Edam-Volendam wordt gelegd. Het Edams Museum toont exclusief tijdens de Kunstmaand drie bijzondere werken van Isaac Ouwater en het pas gerestaureerde schilderij van Nicolaas van der Waay. Conservator Julie Hengeveld geeft rondleidingen door het Coopmanshuys. Zij onthult spannende feiten uit het nog niet gepubliceerde boek over het museum.

Ook aanraders zijn de Sterrenbeelden van Fotograaf des Waterlands - Bob Doets -, en Artist in Residence in Hotel Spaander, waar Sanne Rous reageert op een bestaand werk uit de Spaander collectie. En Dichter des Waterlands Evert Smit presenteert op feestelijke wijze zijn eerste bundel.

Gevarieerd programma

Ga er dus op uit in oktober en laat je verrassen door bijzondere kunst en ontmoetingen! Download hier het volledige programma.

<< terug naar de agenda

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.