‹  Terug naar overzicht

Workshops | Schilderen in de openlucht Edam

Tijdens de 'Kunstmaand | De Onthulling' worden er in Edam workshops 'Schilderen in de open lucht' gegeven. Tijdens de workshops zal er in de open lucht worden getekend en geschilderd naar directe waarneming: ‘en plein air’.

Categorie: Evenement | Workshop
Locatie: Diverse locaties
Datum: Zaterdag 9 oktober 2021

Locatie:
Diverse locaties
Edam

Contactgegevens:

Workshops | Schilderen in de openlucht Edam


Tussen het midden van de 19e en het begin van de 20e eeuw zijn er in Europa meer dan 50 kunstenaarskolonies geweest. Vanuit de eerste kolonie in het Franse plaatsje Barbizon verspreidde de aandacht voor het onbedorven buitenleven zich naar andere plaatsen in Europa, waaronder Volendam. Kunstenaars ontvluchtten voor kortere of langere tijd het drukke leven van de stad om in kleine dorpjes met een landelijke omgeving inspiratie op te doen. (www.kunstenaarskolonies.nl)

Deze traditie wordt voortgezet. Je kunt nu in de voetsporen treden van kunstenaars uit het verleden die de landelijke en culturele omgeving in de gemeente Edam-Volendam in beeld hebben gebracht. Ga op pad met Frans Bianchi: een ervaren kunstschilder die veel in de open lucht werkt. Hij laat je anders kijken naar de omgeving om er zelf op artistieke wijze invulling aan te geven.

De workshops duren twee en een half uur. 

  • De ochtendworkshop begint om 9.45 uur en vindt plaats op scheepswerf Groot, adres: Kwakelsteeg 2 in Edam.
  • De middagworkshop begint om 13.30 uur en vindt plaats op het terras van Hotel De Fortuna, Spuistraat 3 in Edam.

Acrylverf en eenvoudige schildersmaterialen zijn beschikbaar. Als je eigen materialen wilt meenemen is dat uiteraard welkom.

Let op! Reserveren is noodzakelijk. Zie daarvoor de button boven aan de pagina.