‹  Terug naar overzicht

VanWyck ‘The Epic Tale of the Stranded Man’

In drie jaar tijd bracht de Amsterdamse singer-songwriter VanWyck drie albums uit die bewondering oogstten tot ver over de landsgrenzen. Haar warme, donkere alt-folk en americana doen denken aan Natalie Merchant, Leonard Cohen en Laura Marl

Categorie: Muziek | Concert
Locatie: Pop-en cultuurhuis PX
Datum: Zondag 26 maart 2023
Aanvang: 19:30 uur
Prijs: € 16

Locatie:
Pop-en cultuurhuis PX
W.J. Tuijnstraat 15
1131ZH   Volendam

Contactgegevens:
bianca@cbwedamvolendam.nl
0299363328
Website

VanWyck ‘The Epic Tale of the Stranded Man’

Met haar vierde album dat internationaal is verschenen in april 2022, reikt VanWyck nog hoger: The Epic Tale of the Stranded Man is een groots opgezette vertelling over een man die aanspoelt op een eiland en niet meer weet wie hij is. Tijdens het gelijknamige theaterconcert neemt VanWyck ons mee naar dat eiland en leert ze ons dat verbeelding geen grenzen kent, dat vrijheid soms te vinden is in hele kleine kamers en dat dapperheid en kwetsbaarheid bijna altijd hand in hand gaan.                                                                                                  

Begeleid door Reyer Zwart op bas en gitaar, Paul Bond op klavieren en Rowin Tettero op drums speelde Christien Oele, de vrouw achter de groepsnaam, op één song na het complete album. Ze zong loepzuiver, maar belangrijker is dat ze de liedjes een dynamiek mee wist te geven die door geen geluidsdrager geëvenaard wordt. De dynamiek van het concert zorgt er ook voor dat het repertoire meer gaat leven, organischer wordt, met als hoogtepunten de nummers ‘Maybe, Maybe Not’ en ‘The Smiling Prophet’, waarna als aanvulling op het nieuwe album nog een handvol oudere nummers volgen, waaronder juweeltjes als ‘Lead Me On’ en ‘Carolina’s Anatomy’.

Fotografie door Jitske Schols

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.