‹  Terug naar overzicht

Theatrale buitenexpositie 'De Laatste Scène'

In de tuin van Speeltheater Holland aan de IJsselmeerdijk bezoek je de laatste rustplaats van de poppen van de voorstelling De Sterrenmaker (2000). Zij kwamen ooit tot leven op het podium.

Categorie: Theater | Theater en Toneel
Locatie: Tuin en atelier Speeltheater Holland
Datum: t/m 26 juni 2022
Aanvang: 12:00 uur
Prijs: € 8

Locatie:
Tuin en atelier Speeltheater Holland
IJsselmeerdijk 26
1473 PP   Warder

Contactgegevens:
art@speeltheater.nl
0630406331
Website

Theatrale buitenexpositie 'De Laatste Scène'

De laatste 10 jaar plaatste Onny Huisink op vijf verschillende plekken (USA, Spanje, UK en Nederland) in de buitenlucht scènes met deze poppen. Niet om ze te conserveren, maar precies het tegenovergestelde. Hij stelde ze bloot aan de elementen, waardoor de scènes langzaam veranderden. Het verloop werd op verschillende manieren gedocumenteerd. Een ode aan de melancholie en schoonheid van verval.

Alle poppen zijn nu thuisgekomen in Warder. Binnen in het atelier en buiten in de tuin, met uitzicht op de Noord-Hollandse polders en de dijk, zie je de restanten. Samen met geluids- en beeldfragmenten ervaar je de laatste reis van de poppen. Tot slot is er een live muzikaal afscheid. Met een kleine groep van maximaal acht mensen word je meegenomen op deze laatste reis: De Laatste Scène.

Weet je nog? In 2012 nam Speeltheater Holland als reizend theatergezelschap op grootse en feestelijke wijze afscheid met de voorstelling Mysteries op Marken op Karavaan Festival. Onny en Saskia bleven daarna projecten maken in het buitenland. Nu komt ook daar een eind aan. De Laatste Scène is de laatste scène.

Idee en uitvoering: Speeltheater Holland, Onny Huisink, Saskia Janse | Klarinet: Michel Marang | Verhaal Mama: Saskia Janse|Stem Mama: Betty Schuurman | In coproductie met: Karavaan

Meer informatie en kaartverkoop op karavaan.nl

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.