‹  Terug naar overzicht

The best of Bruce Springsteen | B-Six Band

Er is niemand in Volendam die nog nooit heeft gehoord van Bruce Springsteen. Geboren in New Jersey. Zoon uit een doodgewoon arm arbeidersgezin. De echte fans van Bruce Springsteen weten dat ie een ambachtsman is. Een harde werker.

Categorie: Muziek | Concert
Locatie: Pop-en cultuurhuis PX
Datum: 18 juni t/m 19 juni 2022
Aanvang: 19:00 uur
Prijs: € 25

Locatie:
Pop-en cultuurhuis PX
W.J. Tuijnstraat 15
1131ZH   Volendam

Contactgegevens:
bianca@cbwedamvolendam.nl
0299363328
Website

The best of Bruce Springsteen | B-Six Band

Niet lullen maar werken, zingen en spelen voor je leven. De weg naar het grote succes was hard en lang. Zijn eerste twee albums kwamen uit in 1973. In die tijd was het nog zoeken naar een eigen stijl en sound maar de volgende drie albums ‘Born to run’ (1975), ‘Darkness on the edge of town’ (1978) en ‘The River’ (1980) waren alle drie raak. Met zijn onafscheidelijke E-Street Band bouwde hij een live-reputatie op die tot op de dag van vandaag niet geëvenaard is. Zijn grote commerciële, wereldwijde doorbraak kwam in 1984 met het album Born in the USA. Heel Nederland was ermee bezig toen de 35 jaar oude Amerikaanse held Bruce Springsteen in juni 1985 in het Feyenoord Stadion kwam optreden.

72 jaar oud is ie ondertussen. Meer dan 20 albums heeft hij uitgebracht. En nog altijd is het een happening als hij met nieuw werk komt. En vooral wanneer ‘ie live optreedt… want voor een show van minder dan drie uur trekt ‘ie z’n werkschoenen niet eens aan. Het is daarom niet vreemd dat er in Volendam een tribute to Bruce Springsteen gedaan wordt. Bruce Springsteen is een baas. Ze noemen je niet voor niks The Boss. Bruce Springsteen had een Volendammer kunnen zijn. Net als de mensen van de B-SIX BAND die deze Tribute met een knal gaan brengen.