‹  Terug naar overzicht

Stakbabber

De naam van de band is een soort anagram van het Engelse woord Backstabber. De naam Stakbabber is ontstaan toen 3 leden van de groep in een andere (Nederlandstalige) band zaten.

Categorie: Muziek | Pop en Rock
Locatie: de harmonie
Datum: Zondag 15 mei 2022
Aanvang: 16:00 uur

Locatie:
de harmonie
Voorhaven 94
1135BT   Edam

Contactgegevens:
info@harmonie-edam.nl
0622234775
Website

Stakbabber


Zodra er een bandlid niet aanwezig was, werden daar de meest smerige opmerkingen en grappen over gemaakt. Op een gegeven moment opperde iemand dat ze om die reden beter The Backstabbers (matennaaiers) konden heten, maar omdat het om een Nederlandstalige band ging werd dat vernederlandst naar Stakbabber.

Die naam werd als werknaam aangehouden bij de voortzetting van de volgende band en is uiteindelijk blijven hangen als de officiële naam. Stakbabber is dus ontstaan uit een andere band, die werd opgeheven omdat de nummers daarvan niet meer aansloten bij de muzikale wensen van een aantal bandleden. Rob van de Schootbrugge (gitaar) en Ollie Schmitz (drums) gingen vervolgens wat muziekjes maken in Rob z’n studio om er na een poosje achter te komen dat er toch ook wel een echte bassist gewenst was. Dus werd Rick Blom, bassist van de vorige band, er weer bijgehaald.