‹  Terug naar overzicht

Sebastiaan Haverkate & Floris Kappeyne | Klassiek in Edam

Sebastiaan Haverkate op trompet en Floris Kappeyne op piano. Twee jonge musici die met hun instrumenten de concertgangers gaan laten horen hoe mooi de akoestiek van de Nicolaaskerk aan de Voorhaven is!

Categorie: Muziek | Klassieke muziek
Datum: Zondag 10 juli 2022
Aanvang: 15:00 uur
Prijs: € 12.5

Locatie:
Voorhaven 124
1135 BV   Edam

Contactgegevens:
info@voorhavenconcerten.nl
Website

Sebastiaan Haverkate & Floris Kappeyne | Klassiek in Edam

Sebastiaan Haverkate
Begon op tienjarige leeftijd als trompettist bij de PTT-fanfare te Hengelo. Vanuit de blaasmuziek ontplooide hij zich tot veelzijdig trompettist en muzikant. Hij studeerde lichte en klassieke muziek aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht. Dit combineerde hij met een studie Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. De veelzijdigheid van Sebastiaan maakt dat hij nog steeds vrijwel alle stijlen combineert. Zo was hij de afgelopen jaren onder meer te beluisteren bij het Nationaal Jeugdorkest, ARS Musica en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, maar ook bijvoorbeeld ook bij de Hiphop/Soul formatie JohnFrost.

Floris Kappeyne
Een prijswinnende componist, klassiek- en jazzpianist. In maart 2021 heeft hij zijn eerste solo piano album "Half of What I Say is Meaningless" opgenomen. Het album komt uit op Zennez Records in het voorjaar van 2022. Daarnaast is Floris actief als leider van zijn pianotrio, en van het collectief "Echo". Floris speelt ook als sideman in diverse groepen in de Nederlandse Jazz scene. 

Klassiek in Edam
In Edam een podium bieden aan bekende en onbekende klassieke musici uit binnen- en buitenland. Voor jong en oud, met of zonder zang, op allerlei instrumenten, met muziek van uiteenlopende componisten uit verschillende tijden. Dat is het doel van de concertserie Klassiek in Edam.

Concerten in Edam
Stichting Voorhaven Concerten organiseert vanaf 2022 haar eerste klassieke concertserie. Eén keer in de maand, meestal op zondagmiddag, van april t/m oktober. De concerten worden gegeven in de St. Nicolaaskerk aan de Voorhaven in Edam. De kerk heeft een prachtige akoestiek, waar al 175 jaar koren, zangers, musici en luisteraars van hebben genoten.  

Klassieke muziek
Vanaf het openingsconcert op zondag 10 april kan men gaan luisteren en genieten van klassieke muziek in een intieme sfeer in Edam.

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.