‹  Terug naar overzicht

Rosa en de draak | Nederlands Marionettentheater

Het eigenwijze en dwarse prinsesje Rosa ontsnapt uit haar torenkamertje omdat zij niet wil trouwen met de schone slome prins Pauw. Maar tijdens haar ontsnapping valt ze in de slotgracht en Hajo de slothaai helpt haar op het droge.

Categorie: Theater | Jeugdtheater
Locatie: Het Nederlands Marionettentheater
Data: za 9 december 2023, zo 10 december 2023, za 4 mei 2024, zo 5 mei 2024
Aanvang: 15:00 uur
Prijs: € 8

Locatie:
Het Nederlands Marionettentheater
Gevangenpoortsteeg 11
1135 AD   Edam

Contactgegevens:
theaterbrugman@gmail.com
0648892210
Website

Rosa en de draak | Nederlands Marionettentheater

Hij geeft haar nog raad dat ze nooit tegen haar zin moet trouwen en juist moet luisteren naar het stemmetje in haar hart.

In het bos ontmoet zij een draak die trek heeft in een lekker toetje. De draak wil het prinsesje opeten maar krijgt dan plotseling steken in zijn buik door alle zwaarden en harnassen afkomstig uit zijn hoofdmaaltijd. Rosa krijgt medelijden, helpt de draak en tenslotte worden zij dikke vriendjes.

In een gevecht tussen de draak en de prins, die Rosa voor hun bruiloft uit het bos haalt, verliest de draak het omdat hij zo verliefd op de prinses is geworden dat zijn vlammetje in zijn hart blijft steken.

Uiteindelijk wordt de draak met hulp van de kinderen in de zaal gered door het feetje en bosbeestje Bobje. De prinses wil graag trouwen met de draak en de prins ziet zijn schone stralend witte paard meer zitten dan het vieze eigenwijze prinsesje.

De koning, die heel erg van taart houdt, wil hier niets van weten, maar gaat om als de draak de beste taartenbakker van de wereld blijkt te zijn. De koningin schikt zich in het onvermijdelijke, want zij volgt altijd haar man.

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.