‹  Terug naar overzicht

Optreden Kapiteinskoor

Het Kapiteinskoor geeft een optreden op de historische scheepswerf Groot in Edam ter ere van de komst van de bijzondere woonboot 'De Zwerver'.

Categorie: Muziek | Lichte muziek
Locatie: Scheepswerf Groot
Datum: Zaterdag 9 oktober 2021
Aanvang: 14:00 uur

Locatie:
Scheepswerf Groot
Kwakelsteeg 2
1135 AK   Edam

Contactgegevens:
Website

Optreden Kapiteinskoor


Het Kapiteinskoor bestaat dit jaar 25 jaar en beschikt inmiddels over 56 zangers. Het repertoire bevat voornamelijk Nederlandstalige zeemansliederen, uitgebreid met meertalige liedjes en feestmuziek. Het koor heeft in zijn 25-jarig bestaan zo'n duizend optredens verzorgd voornamelijk in de Zaanstreek. Ook ver daarbuiten en zelfs in Duitsland, Italië, Oostenrijk, België en Zuid Afrika kende het koor grote successen. Je bent van harte welkom op en rond de werf om te luisteren en mee te zingen!

Parallel aan dit optreden vinden rondleidingen plaats op ‘De Zwerver’, het woonschip en drijvende atelier dat Edammer kunstenaar W.O.J. Nieuwenkamp in 1900 bouwde. Het schip is van 9 t/m 24 oktober 2021 te bezichtigen op de historische scheepswerf Groot in Edam. Er vindt ook een lezing plaats over leven en werk van kunstenaar W.O.J Nieuwenkamp op zondag 10 oktober om 16.00 uur. De lezing vindt eveneens plaats op ‘De Zwerver’.