‹  Terug naar overzicht
My Darling Clementine © My Darling Clementine

My Darling Clementine

My Darling Clementine is een Engels countrymuziekduo dat in 2010 werd opgericht in Birmingham, Engeland. De band werd gevormd door echtpaar Michael Weston King en Lou Dalgleish, die na hun succesvolle solocarrières samen begonnen op te treden.

Categorie: Muziek | Muziek overig
Locatie: Edam
Datum: Donderdag 22 september 2022
Aanvang: 21:00 uur
Prijs: € 15

Locatie:
Edam
Voorhaven 94
1135 BT   Edam

Contactgegevens:
info@harmonie-edam.nl
0299371664
Website

My Darling Clementine

Michael Weston King (Derbyshire 11 november 1961) is een succesvolle singer-songwriter die op zijn 16e naar Liverpool vertrekt waar hij in de postpunkscene in een aantal bands speelt. Midden jaren ’80 wordt hij beïnvloed door Amerikaanse band als R.E.M., Green on Red, The Dream Syndicate en The Triffids en raakt hij geïnteresseerd in de muziek van Gram Parsons, Hank Williams, The Byrds, Lyle Lovett, Dwight Yoakam en Nanci Griffith. King wordt lid van de countryrockband Gary Hall and The Stormkeepers en formeert in 1992 de alt. countryband The Good Sons. King heeft tien soloalbums op zijn naam staan.

Lou Dalgliesh, is een gevierde Britse zangeres die o.a. samenwerkte met Elvis Costello, Bryan Ferry en het Brodsky Quartet. Van 1993 tot 2000 brengt zij vier albums uit. Dalgliesh is ook te bewonderen in het door haar geschreven toneelstuk “They Call Her Natasha”, een verhaal van obsessie en verbeelding, gebaseerd op een reeks songs van Elvis Costello.

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.