‹  Terug naar overzicht
Muziek in Beeld © Grote Kerk Edam

Muziek in Beeld

In oktober is de gemeente Edam-Volendam de gastheer van de internationale ledenbijeenkomst van EuroArt en initiator van een kunstmanifestatie. Onderdeel van deze manifestatie is een bijzondere muzikale middag in de Grote Kerk van Edam.

Categorie: Muziek | Muziek overig
Locatie: Grote Kerk Edam
Datum: Zondag 24 oktober 2021
Aanvang: 14:00 uur

Locatie:
Grote Kerk Edam
Grote Kerkstraat 57
1135 BC   Edam

Contactgegevens:
Website

Muziek in Beeld


Drie muzikanten zijn gevraagd om kunst en cultuur van Edam Volendam muzikaal vorm te geven.

Evan Bogerd
Evan Bogerd is verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam als cantor-organist. Het orgel op diverse wijze promoten voor een breed publiek is wat Evan Bogerd al jaren inspireert. Zijn repertoire reikt van Sweelinck tot aan hedendaagse muziek van bijvoorbeeld Daan Manneke.  Bach, Franck en Reger gelden als zijn favoriete componisten. Evan Bogerd zal op het prachtige kerkorgel uit 1663 improviseren. Hij laat zich inspireren door het glas in lood kerkraam gemaakt door Symen Hens in 1625. 

Yvo Verschoor
Yvo Verschoor maakt programma's met oude filmfragmenten die hij op de vleugel muzikaal en vertellend omlijst. Ook geeft en organiseert hij diverse concerten in zijn eigen concertzaal in Huize Midwoud. Voor deze gelegenheid zal Yvo historische filmbeelden van Edam/Volendam uit de twintiger jaren van de vorige eeuw presenteren.

Jacob D. Edwards
Jacob D. Edwards is een folky singer songwriter uit Volendam die zowel kleine gevoelige als grotere rauw nummers schrijft over intrigerende, complexe onderwerpen. Hij wordt geïnspireerd door het werk van invloedrijke songwriters zoals Leonard Cohen, Nick Drake en Jason Molina. Speciaal voor dit muzikale programma componeert Jacob D. Edwards een song geïnspireerd op schilderijen uit de Spaander collectie Volendam. Tevens zal hij nog een aantal songs uit zijn reguliere repertoire ten gehore brengen.

Na afloop van het programma is nog gelegenheid het gebodene te laten bezinken onder het genot van een drankje…

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.