‹  Terug naar overzicht
Masterclass schrijven voor schrijvers in spé © Stadsherstel

Masterclass schrijven voor schrijvers in spé

Kinderboekenschrijfster Linda Dielemans geeft tijdens de herfstvakantie een masterclass aan kinderen uit groep 7 en 8, die graag verhalen willen gaan schrijven.

Categorie: Evenement | Workshop
Locatie: Het Schooltje van Dik Trom
Datum: Vrijdag 22 oktober 2021
Aanvang: 10:00 uur

Locatie:
Het Schooltje van Dik Trom
Etersheim 8
1474MT   oosthuizen

Contactgegevens:
info@hetschooltjevandiktrom.nl
0653923625
Website

Masterclass schrijven voor schrijvers in spé


Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van dromen over later 'Worden wat je wil'. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen te fantaseren. en wie kan daar nou beter over vertellen dan auteur Linda Dielemans? Net als meester Kievit van het Schooltje van Dik trom schrijft Linda verhalen voor kinderen en is ze geïnteresseerd in geschiedenis. Tijdens deze verhalenschrijfles hoor je van haar hoe dat schrijven allemaal precies werkt. Kinderen kunnen zich opgeven via de email onder vermelding van naam, telefoonnummer en school. 

Linda Dielemans
Linda Dielemans (1981) is haar hele leven al gek op verhalen. Om ze te lezen, te zien of te horen, maar vooral om ze zelf te verzinnen. Haar hoofd zit er helemaal vol mee. Naast schrijver is ze ook archeoloog. Linda schreef eerder de boeken Zomerwoud (2013) en Geestenkrijger (2016). Het zijn avontuurlijke, spannende verhalen die zich afspelen in de steentijd en de bronstijd, duizenden jaren geleden. Schaduw van de leeuw, over een ijstijdmeisje met bijzondere dromen, is Linda’s eerste boek bij Leopold, en het heeft meteen de Senaatsprijs van De Nederlandse Kinderjury 2019 in de categorie 10-12 jaar gewonnen. Haar elders verschenen boek Brons (2019) werd genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs. ‘Als archeoloog ben ik altijd bezig met het verleden. Met hoe mensen leefden, wat ze deden en wat ze dachten. Veel daarvan kun je zien aan de sporen en voorwerpen die je opgraaft, maar lang niet alles. Door te onderzoeken en te speuren en natuurlijk ook een beetje te fantaseren, probeer ik in mijn boeken antwoorden te vinden op vragen die de archeologie niet meteen kan oplossen. Waardoor voor mij, en hopelijk ook voor de lezers, het verleden écht tot leven komt.’

Het Schooltje van Dik Trom
In het Kinderboekenmuseum Het Schooltje van Dik Trom maak je kennis met het leven van Dik Trom, een echte Noordhollandse jongen, vrijheidlievend en behulpzaam. Ondeugend en soms brutaal, maar eerlijk en met een hart van goud. In de naastgelegen onderwijzerswoning - niet te bezichtigen - schreef onderwijzer C. Joh. Kieviet zijn eerste Dik Trom boek. Het kinderboekenmuseum is een plek vol nostalgie geworden en leuk om te bezoeken voor families met kinderen.