‹  Terug naar overzicht
Kassi Valazza met support door Geranne Tuyp © Kassi Valazza

Kassi Valazza met support door Geranne Tuyp

Kassi Valazza Knows Nothing vangt de romantiek van countryzangers met de inhoudelijkheid van een realistische dichter. Door thema's van liefde en verlangen te verkennen, slaagt Valazza erin om recht naar de kern van de menselijke ervaring te duiken.

Categorie: Muziek | Concert
Locatie: Pop- en Cultuurhuis PX
Datum: Vrijdag 3 november 2023
Aanvang: 19:30 uur
Prijs: € 12.5

Locatie:
Pop- en Cultuurhuis PX
W.J. Tuijnstraat 15
1131 ZH   Volendam

Contactgegevens:
info@cbwedamvolendam.nl
0299363328
Website

Kassi Valazza met support door Geranne Tuyp

Haar heldere liedjes vol heerlijk lome karakters en hallucinerende soundscapes blijven je achtervolgen.

Kassi Valazza
Het is ondertussen vier jaar geleden dat de in Arizona opgegroeide Kassi Valazza vanuit Portland, Oregon haar in eigen beheer uitgebrachte debuut Dear Dead Days voorstelde. De opvolger is een bekoorlijke verzameling nieuw eigen werk dat naast de onmiskenbare invloeden van Joni Mitchell, Emmylou Harris en andere destijds opkomende artiesten die eind jaren zestig samen met illustere voorgangers Byrds de zogenaamde Laurel Canyon sound creƫerden die verder borduurde op de elektrisch versterkte countryfolk.

Er groeit een cult-achtige fascinatie rond Kassi Valazza waardoor ze zich in de voorhoede van de nieuwe Amerikaanse songwriters bevind en steeds meer mensen voor zich weet te winnen. Valazza's aanstaande nieuwe album Kassi Valazza Knows Nothing is een betoverende verzameling liedjes die voelen als beschermende magische talismannen, dromen vangers en glinsterend licht. Ze hypnotiseert luisteraars met een stevige, maar zachte stem en schilderachtige songwriting. Hoewel haar muziek veel weg heeft van de Britse folk en doet denken aan grootheden als Sandy Denny (Fairport Convention) en Karen Dalton, zorgt een Zuidwest-Amerikaanse inslag voor de countryfeel in het geheel.

Geranne Tyup
De support deze avond wordt verzorgt door Geranne Tuyp.

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.