‹  Terug naar overzicht

Folk middag met Marijke en Michiel Wiesenekker

Dit Amsterdamse gitaar en mandoline duo treedt al vanaf 1999 op. Ze zijn geboren en getogen in Amsterdam, maar het hart van hun muzikale ontwikkeling ligt vooral in Wuppertal (Duitsland).

Categorie: Muziek | Jazz of Wereldmuziek
Locatie: Edam
Datum: Zondag 14 augustus 2022
Aanvang: 16:00 uur

Locatie:
Edam
Voorhaven 94
1135 BT   Edam

Contactgegevens:
info@harmonie-edam.nl
0622234775
Website

Folk middag met Marijke en Michiel Wiesenekker

Deze stad is een creatieve broedplaats in het midden van het Bergische Land met jonge, veelbelovende musici uit alle streken van de wereld. Een uitdaging om mee samen te spelen en in een artiestencafé jamsessies te houden!

Het duo voelt zich thuis in veel stijlen, of het nu pop en rock is, bluegrass, folk, lichte jazz of klassiek, als het maar goed aansprekende stukken zijn met een sterk karakter. Dat karakter vind je ook terug in hun eigen composities. Liever dwars dan dom, dat is het motto van Wouldn’t Listen, hun merknaam.

Vanuit de thuisbasis Baumstrasse 14 geeft het duo concerten en workshops. Het liefst staan ze op kleine podia. Ze houden van een losse, informele band met het publiek. Ze treden regelmatig op in het buitenland, zoals de afgelopen jaren in Rusland, Japan, Spanje, Italië, Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Verder geven ze bladmuziek en CD’s uit onder het eigen label Wouldn’t Listen.

In hun muziek gebruiken zij veel instrumenten, elektrisch en akoestisch, om elk nummer goed tot zijn recht te laten komen. Het nieuwe Album Family-Life geeft een mooie impressie van de veelzijdigheid van hun repertoire.

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.