‹  Terug naar overzicht
Expositie “Een zee van lucht” © Henk J. Hobbeling

Expositie “Een zee van lucht”

Van 1 juni tot en met 30 juli exposeert Henk J. Hobbeling met olieverfschilderijen op linnen, het thema, de zee in het bezoekerscentrum van molen “de Breek” in Etersheim.

Categorie: Cultuur | Tentoonstellingen
Locatie: Bezoekerscentrum de Breek
Datum: t/m 16 januari 2026
Aanvang: 10:00 uur

Locatie:
Bezoekerscentrum de Breek
Etersheimer Braakweg 5
1474 MV   Oosthuizen

Contactgegevens:
info@debreek.com
06-52417088
Website
Facebook

Expositie “Een zee van lucht”

Ontwikkeling en passie
Henk, geboren Kampenaar, ontdekte op jonge leeftijd zijn tekentalent, geïnspireerd door zijn oom en zijn opa. Hij deed zijn eerste ervaringen op met het maken van potlood- en houtskooltekeningen en later, het werken met pastel en aquarel. De olieverfschilderijen van zijn oom en opa maakten als jonge knul grote indruk op hem. Op 19-jarige leeftijd begon Henk met het volgen van schildercursussen bij Peter Boekholt (surrealistisch kunstschilder). In de daarop volgende jaren leerde hij vertrouwd te raken met de materie olieverf en ontwikkelde zijn eigen stijl van schilderen.

Inspiratie
De aantrekkingskracht tot de zee, is voor Henk een onuitputtelijke inspiratiebron, welke duidelijk tot uiting komt in zijn doeken. Hij laat zich graag inspireren tijdens wandelingen aan zee, door heftige wolkenformaties, krijsende meeuwen, en een spelende lichtval op het water, in gedachten afdwalend naar het zeeleven uit vervlogen tijden.

Zeeën en luchten
Zijn werken zijn krachtig te noemen, de weerspiegeling van indrukwekkende luchten op de zee, de sfeer, zijn treffend. De gelaagdheid van het wolkendek, kleurrijk, de diepte van de zee word neergezet in een realistische stijl die soms nijgt naar impressionisme.

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.