‹  Terug naar overzicht

Excursie Purmerbos

Tijdens deze excursie ga je op stap met de boswachter van Staatsbosbeheer. Hij of zij neemt je mee op avontuur in het Purmerbos.

Categorie: Evenement | Wandeltocht
Locatie: Het Purmerbos
Datum: Zaterdag 21 mei 2022
Aanvang: 13:00 uur

Locatie:
Het Purmerbos
Dijkgraaf Poschlaan 8
Edam en Purmerend

Contactgegevens:
programmering@bibliotheekwaterland.nl
+31 (0)299368080
Website

Excursie Purmerbos

Wandelen met de Boswachters door het grootste bos in de regio Waterland, het Pumerbos. Vanaf de bibliotheek (Purmerend of Edam) rij je in een speciale bibliobus naar het Purmerbos (parkeerplaats de Es). Samen met de Boswachters ga je op een avontuurlijke tocht door het bos en het moeras. Misschien spotten we een buizerd of Noordse woelmuis. We komen bijzondere struiken en bomen tegen en lopen vast tegen de geschubde mannetjesvaren aan.

De wandeling is voor iedereen vanaf 6 jaar. Je wandelt 1,5 uur. Trek goede wandelschoenen of laarzen aan. De wandeling eindigt bij de parkeerplaats, daar kun je weer met de bus terug naar Purmerend of Edam.

Er zijn 3 vertrektijden met de bibliobus vanaf de Bibliotheek Edam. Meld je aan en zorg dat je op tijd bent voor de bus! Je kunt natuurlijk ook met de fiets naar de Purmer. Dan hoef je je niet op te geven. De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen.