‹  Terug naar overzicht

Duo IJlstra-Garcia | Klassiek in Edam

Femke Ijlstra (saxofoon) en Celia Garcia (piano) spelen samen de sterren van de hemel in de Nicolaaskerk in Edam tijdens het laatste concert van Klassiek in Edam in 2022.

Categorie: Muziek | Lichte muziek
Datum: Zondag 9 oktober 2022
Aanvang: 15:00 uur
Prijs: € 12.5

Locatie:
Voorhaven 124
1135 BV   Edam

Contactgegevens:
info@voorhavenconcerten.nl
Website

Duo IJlstra-Garcia | Klassiek in Edam

Femke Ijlstra is hoofdvakdocent aan het Prins Claus Conservatorium en oprichter van het Syrène Saxofoonkwartet. Celia Garcia is concertpianiste en begeleider van vele musici in Nederland, China en Canada. Femke en Celia ontmoetten elkaar tijdens een gezamenlijk project bij het Concertgebouworkest te Amsterdam.

Beide dames gaan op geheel eigenzinnige manier om met de muziek die ze spelen. Voortdurend zijn ze op zoek naar nieuwe uitdagingen en invalshoeken. De passie voor (onvertelde) verhalen maakt dat ze kijken naar prikkelende manieren om muziek voor een ander voetlicht te brengen. En niet zonder succes!

In hun korte bestaan heeft het duo al mooie optredens verzorgd in o.a. de Spiegelzaal van het Concertgebouw, tijdens het Weekend van de Romantische Muziek en op het Emmy Verhey Festival. Ook Radio 4 heeft ze al gevonden: zo hebben ze gespeeld in NTR Podium, De Klassieken en Opium. Het programma Nieuws & co. op Radio 1 besteedde aandacht aan hun project "Is jazz music too?". In maart 2021 is hun debuutalbum Colores del sur uitgebracht, wat lovend werd ontvangen door publiek en pers.

Klassiek in Edam
In Edam een podium bieden aan bekende en onbekende klassieke musici uit binnen- en buitenland. Voor jong en oud, met of zonder zang, op allerlei instrumenten, met muziek van uiteenlopende componisten uit verschillende tijden. Dat is het doel van de concertserie Klassiek in Edam.

Concerten in Edam
Stichting Voorhaven Concerten organiseert vanaf 2022 haar eerste klassieke concertserie. Eén keer in de maand, meestal op zondagmiddag, van april t/m oktober. De concerten worden gegeven in de St. Nicolaaskerk aan de Voorhaven in Edam. De kerk heeft een prachtige akoestiek, waar al 175 jaar koren, zangers, musici en luisteraars van hebben genoten.  

Klassieke muziek
Vanaf het openingsconcert op zondag 10 april kan men gaan luisteren en genieten van klassieke muziek in een intieme sfeer in Edam.

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.