‹  Terug naar overzicht

De wolk van 10 voor 2

Geheel onverwacht en vooral per ongeluk gaat Chiara op haar verjaardag op wereldreis. Als haar moeder haar roept om op te ruimen verstopt zich gauw.

Categorie: Theater | Jeugdtheater
Locatie: Het Nederlands Marionettentheater
Datum: t/m 11 december 2022
Aanvang: 15:00 uur
Prijs: € 10

Locatie:
Het Nederlands Marionettentheater
Gevangenpoortsteeg 11
1135AD   Edam

Contactgegevens:
theaterbrugman@gmail.com
0648892210
Website

De wolk van 10 voor 2


Achterin de tuin gaat ze schommelen, hoger en hoger, tot ze er af vliegt en op een wolk belandt; "De wolk van 10 voor 2". De wind is de baas en bepaalt waar ze allemaal naar toe waaien. Ook al hoort ze haar moeder in de verte roepen dat haar verjaardagsfeestje zo begint, Chiara moet wachten tot ze weer terug zijn.

Onderweg beleeft ze spannende avonturen en leert veel over de wereld. Ze komt veel soorten landschappen tegen; ijsbergen, mistige heuvels en vulkanen. Maar ook oceanen, de prairie, de Chinese muur en de jungle. Ook leert ze alles over het weer. Storm, sneeuw, hitte en de windrichtingen. Af en toe kan ze haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en wil per se naar beneden om van dichtbij te zien hoe de doedelzakspeler het monster van Lochness laat dansen. Of hoe de Indianen wonen en de beste pijl-en-boogschieter ter wereld te ontmoeten.

Ze krijgt van Helki de indianendokter een geluksveer mee voor onderweg. In een ravijn helpt ze een babyraptor uit zijn ei. Dan gaat het sneeuwen en komt ze als sneeuwpop in de tuin terecht van Micha. De reus Pjotr zet haar weer op de wolk en ze gaan naar warmere oorden. In de jungle wordt ze net op tijd gered door Raban de aap als een krokodil komt aanzwemmen. Met Raban vaart ze verder in een holle boomstam omdat de wolk is verdampt door de hitte en ze eindelijk naar huis wil. Maar hun idyllische tocht wordt verstoord door twee piraten. En dan valt ze van de schommel waardoor ze wakker schrikt. Pffff, alles was gelukkig maar een droom.

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.