‹  Terug naar overzicht

Ariadne en Pegasus | Nederlands Marionettentheater

Op een avond krijgt Bellerophon een papieren vliegtuigje naar zich toe geworpen met de boodschap dat de hybriden radeloos zijn omdat ze zo'n last hebben van de woeste stier die in een berg op Hybrida gevangen zit.

Categorie: Theater | Jeugdtheater
Locatie: Het Nederlands Marionettentheater
Datum: t/m 26 november 2023
Aanvang: 15:00 uur
Prijs: € 8

Locatie:
Het Nederlands Marionettentheater
Gevangenpoortsteeg 11
1135AD   Edam

Contactgegevens:
theaterbrugman@gmail.com
0648892210
Website

Ariadne en Pegasus | Nederlands Marionettentheater

Hij ziet het wel zitten om met Pegasus daarheen te vliegen om dat beest te verslaan, immers heeft hij ook al eens met zijn magische zweep de Chimaera, het vuurspuwende monster, overmeesterd. Hij is de beste, de held van hemel en aarde! Maar hij is zo opschepperig dat hij van het paard in de zee wordt gegooid. Ariadne krijgt 's avonds bezoek van Pegasus, die stiekem een bloembeestje en een briefje in haar venster neerlegt. De volgende dag wil hij haar halen en meenemen naar Hybrida, omdat Ariadnes altijd zulke slimme idee‘n hebben. 

Ariadne ontmoet de godin Demeter die haar vertelt dat ze uitverkoren is en moet doen wat haar gevraagd wordt. Ondertussen kent zij de mythologische verhalen die haar vader koning Minos de derde 's avonds vertelde. Eenmaal op Hybrida bedenkt ze om het beest met listen i.p.v. geweld te bedwingen. Na een spannende zoektocht in de gangen van de berg lukt het Ariadne inderdaad om de verdwaalde hybriden uit het doolhof te bevrijden en het woeste monster uit te schakelen die uiteindelijk in zijn eigen val springt.

Niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.